Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Ηράκλειο - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Φ/Γ πλοίο στη Θεσσαλονίκη - Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Διακομιδές ασθενών

ηρακλειο
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής του Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, του Ν. 2168/93 “Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις“ και του Ν. 2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη Λεωφόρο Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, ο 21χρονος εντοπίστηκε να κατέχει διακόσια πενήντα (250) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών στερούμενα τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22εκ. Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νόμιμη έρευνα στην οικία του 21χρονου, όπου βρέθηκαν επιπλέον εβδομήντα ένα (71) πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών στερούμενα τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 18γρ. και ένας πλαστικός θρυμματιστής με υπολείμματα κάνναβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες όπως και τα λαθραία καπνικά προϊόντα και πρόκειται να παραδοθούν στη Μονάδα Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Τελωνείο Ηρακλείου αντίστοιχα.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, από τον ναυτικό πράκτορα Φ/Γ πλοίου σημαίας Παναμά, ότι την 29-05-2024 ένας 34χρονος ημεδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας υποπλοίαρχος) διακομίσθηκε σε ιδιωτική κλινική για παρακολούθηση και νοσηλεία, γιατί έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, ενώ το εν λόγω Φ/Γ πλοίο πρόκειται να αποπλεύσει με προορισμό λιμάνι του εξωτερικού.

*****

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου από 03-06-2024 θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου, για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-65χρονης, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001,

-28χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες