Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα και απείθεια στο Ηράκλειο

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 48χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) - Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας'' καθώς και για παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. “Απείθεια”.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να εξέρχεται της οικίας του στο Ηράκλειο και να κατέχει μία (01) νάιλον σακούλα που περιείχε είκοσι (20) πακέτα τσιγάρα στερούμενα τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης και ακινητοποιήθηκε.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω, όπου βρέθηκαν επιπλέον τριακόσια ογδόντα δύο (382) πακέτα τσιγάρα και διακόσιες δέκα οκτώ (218) συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω λαθραία καπνικά προϊόντα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί τους ανέρχονται συνολικά στο χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων τριάντα έξι ευρώ και δεκατεσσάρων λεπτών (4.336,14 €).

Σχετικές εικόνες