Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη - Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στα Σύβοτα - Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου στον Πόρο Κεφαλληνίας - Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα -

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης του Ν. 2960/01 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω έξω από αποθήκη οικείου Κ.Τ.Ε.Λ., να κατέχει ένα χαρτοκιβώτιο που περιείχε συνολικά χίλια (1.000) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω λαθραία καπνικά προϊόντα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό αναρτήθηκε στο www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Συβότων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 60χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης Ι/Φ σκάφους σημαίας Σουηδίας, έχρηζε παροχής πρώτων βοηθειών, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ''ΖΑΒΙΑ''.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και παρέλαβε τον 60χρονο, μεταφέροντας τον στο λιμένα Συβότων, όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας - ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, για τον τραυματισμό 60χρονης επιβάτιδος του Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου ''ΟΥΡΑΝΟΣ'' Ν. Θεσσαλονίκης 1283, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΤΕΛΕΙΟΥ'' ν. Κεφαλληνίας.

Με τον κατάπλου του εν λόγω Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου στο οικείο αλιευτικό καταφύγιο, η 60χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, εντοπίστηκε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, να έχει αλιεύσει δέκα εννέα κιλά (19kg) του είδους χταπόδια, με τη χρήση παραλληλεπίπεδων κλωβών εντός απαγορευμένης χρονικά περιόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ η εν λόγω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και παραδόθηκε σε ευαγή ιδρύματα.

*****

Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό. Σε περαιτέρω έλεγχο στις αποσκευές του 34χρονου εντοπίστηκε έτερο ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-62χρονου από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158,

-41χρονου, από το λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

-19χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΣΗ ΣΤΑΡ'' Ν.Θ. 68,

-12χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν.Τ. 25,

-89χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53,

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67 και

-64χρονου, από τον λιμένα ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΚΥΜΟΘΟΗ'' Ν.Ρ. 73.

Σχετικές εικόνες