Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Χαλκίδα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στο Μαρμάρι - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στο Κερατσίνι – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας προέβησαν στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Ν. 2960/2001 “Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα”.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 27χρονος στη περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας, να κατέχει μία νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε καπνικά προϊόντα, διαφόρων επωνυμιών. Συνολικά κατασχέθηκαν τριακόσια δέκα (310) πακέτα τσιγάρων που ανάγονται σε έξι χιλιάδες διακόσια (6.200) τσιγάρα και τριάντα έξι (36) συσκευασίες καπνού των πενήντα (50) γραμμαρίων, συνολικού βάρους ενός κιλού και οκτακοσίων γραμμαρίων (1.800gr), για τα οποία δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διατυπώσεις εμπορίας τους, καθώς δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρύστου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Ν.Π. 12061, το οποίο είχε αποπλεύσει προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι Μαρμαρίου για το λιμάνι της Ραφήνας, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη (διακοπή ηλεκτρικής ισχύος λόγω θραύσεως του ιμάντα ψύξης της δεύτερης ηλεκτρομηχανής). Στο πλοίο επέβαιναν 221 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα, 64 Ι.Χ., 5 Φ/Γ και 5 Δ/Κ.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Μαρμαρίου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου για ασθένεια αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητας Υποπλοιάρχου) μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου σημαίας Νήσοι Μάρσαλ.

Ο ασθενής, αποβιβάστηκε με Ε/Γ-Λάντζα στο αγκυροβόλιο Πειραιά και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο Αττικής για ιατρική περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-32χρονης από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-53χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ" Ν.Ν. 53

Σχετικές εικόνες