Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Θεσσαλονίκη - Θάνατος λουόμενης στον Ωρωπό – Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Σκόπελο – Εξουδετέρωση πυρομαχικού υλικού στην Κατερίνη - Διακομιδή ασθενούς

ΦΩΤΟ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Θεσσαλονίκης προέβησαν στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Ν. 2960/01 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Ειδικότερα, μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών, ο 27χρονος εντοπίστηκε σε μία αποθήκη λεωφορείων στη Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, την ώρα που παραλάμβανε ένα μαύρο χαρτοκιβώτιο, τυλιγμένο με μαύρη πλαστική σακούλα, που περιείχε χίλια (1.000) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα.

*****

Τι πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείο της Χαλκίδας, ότι μια 71χρονη λουόμενη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ'' στο Χαλκούτσι Ωρωπού Αττικής. Η 71χρονη μεταφέρθηκε με δημοτικό ασθενοφόρο όχημα στο ΠΕΔΥ-Τοπικό Ιατρείο Σκάλας Ωρωπού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ωρωπού, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα της Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου για την ακυβερνησία ενός επαγγελματικού-τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή 0,6ν.μ. βορειοανατολικά της Σκοπέλου. Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο και το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Χ» Ν.Π. 6709, με τη συνδρομή του οποίου το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκοπέλου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από τη Λιμενική Αρχή της Σκοπέλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, εξουδετερώθηκε από στελέχη της Διοίκησης Υποβρύχιων Αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού πυρομαχικό υλικό (νάρκη), το οποίο είχε εντοπιστεί τις πρωινές ώρες της 24/05/2024 στην θαλάσσια περιοχή Αθερίδας Κίτρους Πιερίας ανατολικά του φανού σε βάθος δύο μέτρων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν.Τ. 25, 15χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες