Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Θεσσαλονίκη - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Γλυφάδα - Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στην Καρδάμαινα -

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΣΙΓΑΡΑ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Θεσσαλονίκης προέβησαν στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Ν. 2960/01 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Ειδικότερα, μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 37 χρονος σε λαϊκή αγορά στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, την ώρα που κατευθυνόταν σε κρυμμένο χαρτοκιβώτιο πίσω από έναν πάγκο, να κατέχει εκατόν εξήντα δύο (162) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, και τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα και το χρηματικό ποσό των σαράντα ευρώ (40,00€).

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού γυναίκας τις μεσημβρινές ώρες χθες στην θαλάσσια περιοχή πλησίον βραχώδους σημείου στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, γνωρίζεται ότι ταυτοποιήθηκε η σορός. Πρόκειται για ημεδαπή, ηλικίας 50 ετών.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καρδάμαινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ένας 60χρονος αλλοδαπός επιβάτης ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Καρδάμαινας Κω, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη το ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος “ΓΕΡΑΚΙ” Τ.Κ. 448, με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής, το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καρδάμαινας .Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Πάτμου σε επαγγελματικό πλοίο αναψυχής (Ε/Π-Α/Ψ) σημαίας Τουρκίας, διαπιστώθηκε ότι τελεί υπό εκμετάλλευση εντός της ελληνικής επικράτειας, μεταφέροντας δεκαέξι (16) επιβάτες έναντι αντιτίμου με λιμάνι αρχικής επιβίβασης και οριστικής αποβίβασης εκτός ελληνικής επικράτειας, χωρίς να θεμελιώνει δικαίωμα δραστηριοποίησης στη χώρα.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά παράβαση των άρθρων 9 και 20 του Ν. 4926/22 “Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις”.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κέρκυρας προέβησαν στη σύλληψη ενός 64χρονου ημεδαπού κυβερνήτη επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) πλοίου, διότι δεν έφερε τα οριζόμενα από τον νόμο ναυτιλιακά έγγραφα, δεν είχε λάβει άδεια απόπλου από τη Λιμενική Αρχή και δεν διέθετε το νόμιμο δίπλωμα διακυβέρνησης σε ισχύ. Ο 64χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 229 Κ.Δ.Ν.Δ. ¨Πλους υπό ελλιπή σύνθεση πληρώματος¨, του άρθρου 234 Κ.Δ.Ν.Δ. ¨Εκτέλεση πλου άνευ άδειας της Λιμενικής Αρχής¨ και του άρθρου 235 Κ.Δ.Ν.Δ. ¨Περί υποχρεώσεων Πλοιάρχου και πληρώματος¨. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία υποβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονου, από το λιμάνι της Ηρακλειάς στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67,

-39χρονου, από το λιμάνι των Κυθήρων στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΟΥΝΑΡΑ¨ Ν.Π. 11828,

-78χρονης, από το λιμάνι της Δονούσας στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες