Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα - Θάνατοι λουομένων στην Πάτρα και την Ιθάκη – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στους Παξούς

Roll
Share:    

Στην σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.)/Κ9 με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 155 του Ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, το οποίο οδηγούσε ο 45χρονος, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη και δεμένη στο σασί του επικαθήμενου εντός δύο (02) χάρτινων κιβωτίων, συνολική ποσότητα χιλίων δέκα (1.010) πακέτων λαθραίων τσιγάρων, χωρίς να φέρουν στο σύνολο τους την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, καθώς και το Φ/Γ όχημα μετά του επικαθήμενου.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες χθες από την θαλάσσια περιοχή Βραχνέϊκων Αχαΐας, 72χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω, ανασύρθηκε από τον ναυαγοσώστη της παραλίας και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για περιστατικό πνιγμού 77χρονης αλλοδαπής, στην θαλάσσια περιοχή Φιλιατρού ν. Ιθάκης, στην οποία είχε μεταβεί με ιδιωτικό σκάφος.

Στη περιοχή έσπευσε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε την ανωτέρω καθώς και τον ιατρό του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, ο οποίος είχε μεταβεί για παροχή πρώτων βοηθειών και τους παρέλαβε με σκοπό να τους μεταφέρει σε λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης. Μετά τον ασφαλή κατάπλου του σκάφους, η ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Προανάκριση διενεργείται από Λιμεναρχείο Ιθάκης, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παξών, για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους σημαίας Ελληνικής, με οκτώ (08) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή παραλίας Σαρακήνικο – ν. Αντίπαξος.

Στη περιοχή έσπευσε ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, κατά τη διάρκεια χειρισμών αγκυροβολίας, υπήρξε εμπλοκή του σκοινιού στην προπέλα το οποίο λίγο αργότερα απεμπλάκη με ιδία μέσα.

Το Ι/Φ σκάφος απέπλευσε για λιμένα Γάιου ν. Παξών, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες