Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα - Θάνατος αλλοδαπού επιβαίνοντα Ι/Φ σκάφους στην Κάρυστο - Θάνατος επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στη Μύκονο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ναύπακτο - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 63χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 155 του Ν. 2960/01 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, το οποίο οδηγούσε ο 63χρονος, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός του ανωτέρω Φ/Γ οχήματος, πεντακόσια τριάντα (530) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, το σύνολο των οποίων στερούνταν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, καθώς και το Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, για την ύπαρξη 74χρονου αλλοδαπού χωρίς τις αισθήσεις του σε Ι/Φ σκάφος σημαίας Πολωνίας, το οποίο βρισκόταν στον λιμένα Καρύστου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν στο κατάστρωμα του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, τραυματισμένο και χωρίς τις αισθήσεις του, τον 74χρονο, ο οποίος στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου ''ΔΙΟΚΛΕΙΟΝ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από το ναυτικό πράκτορα κρουαζιερόπλοιου σημαίας Βερμούδων, για τον θάνατο 55χρονου αλλοδαπού επιβάτη, εντός της καμπίνας του, στο λιμένα ''ΤΟΥΡΛΟΥ'' ν. Μυκόνου.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ναυπάκτου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 63χρονο προσέκρουσε σε δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 54χρονο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πτώση και ο τραυματισμός του 54χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ναυπάκτου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745, 87χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες