Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο-Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Φ/Γ οχήματα στη Θεσσαλονίκη-Ανεύρεση σορού άνδρα στο Κερατσίνι-Εντοπισμός 22 ατόμων και των διακινητών τους στη Σάμο-

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Ν. 2960/01 περί ¨Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα¨.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε νόμιμη έρευνα στην οικία του 49χρονου, όπου βρέθηκαν πεντακόσια δέκα (510) πακέτα τσιγάρων και σαράντα εννέα (49) συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων δεκαπέντε ευρώ (415€) καθώς και τα ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση του Τελωνείου Ηρακλείου, το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των δύο χιλιάδων επτακοσίων πενήντα εννέα ευρώ και τριών λεπτών (2.759,03€).

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δύο (02) φορτηγά οχήματα πλησίον της πύλης 11 του λιμανιού. Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο όπου επιχειρούσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πλήρως, ενώ οι οδηγοί των φορτηγών είχαν ήδη εξέλθει από τα οχήματα τους. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κερατσινίου, για την ύπαρξη σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή εντός της ιχθυόσκαλας του Κερατσινίου. Ο άνδρας ανασύρθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ¨ΤΖΑΝΕΙΟ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος το οποίο είχε αποβιβάσει απροσδιόριστο αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου, στην ακτή ¨ΠΟΤΑΜΙ¨ στο Καρλόβασι.

Το Τ/Χ σκάφος κινούταν με ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές και το περιπολικό σκάφος προέβη στην ακινητοποίηση του, με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών χειριστών του, ηλικίας 34 και 36 ετών. Ο 34χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στο ελληνικό έδαφος¨ και ο 36χρονος για παράβαση του άρθρου 45 Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨. Στη συνέχεια, στελέχη του Α.Δ./Τ.Δ.Μ. εντόπισαν είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς (17 άνδρες, 1 γυναίκα και 4 ανήλικα) και τους μετέφεραν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος και δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη Κ.Ε.Α. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων και προσωπικό της Λιμενικής Αρχής της Παλαιόχωρας, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν 36 αλλοδαπούς άντρες, στην παραλία Ελαφονησίου. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φύλαξης στο λιμάνι της Σούδας.

Από τη Λιμενική Αρχή των Χανίων συνελήφθησαν δύο (02) εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 37 και 32 ετών, οι οποίοι ήταν οι χειριστές του σκάφους, για παράβαση του Ν 3386/2005 ¨Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια¨, του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, του άρθρου 45 Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨ και του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση¨. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν το σκάφος και δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Παλαιόχωρας, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ¨ΣΑΜΑΡΙΑ Ι¨ Ν.Χ. 16, σημειώθηκε πρόσκρουση στον προβλήτα της Σκάλας Παλαιόχωρας Χανίων, λόγω ξαφνικής ριπής ανέμου και υψηλού κυματισμού.

Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν η πρόκληση ρήγματος διαμέτρου περίπου δέκα εκατοστών (10εκ.) και μήκους περίπου πενήντα εκατοστών (50εκ.) στο πρωραίο στεγανό και σε ύψος περίπου μισού μέτρου (0,5μ.) πάνω από την ίσαλο γραμμή του πλοίου. Το πλοίο κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβαίνοντες και τα οχήματα, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παλαιόχωρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-47χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-81χρονης, από το λιμάνι των Φούρνων της Ικαρίας στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου της Ικαρίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ¨ Ν.Π. 12577 και

-89χρονου, από το λιμάνι ¨ΚΑΣΤΟΣ¨ της Λευκάδας στο λιμάνι ¨ΜΥΤΙΚΑ¨ της Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ ¨ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ¨ Ν.Λ. 313.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες