Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Ερμιόνη -Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα και στη Νεάπολη - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα

ΜΜΕ_η.jpg
Share:    

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γρ. Ασφάλειας - Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του “Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα” (ν. 2960/01).

Συγκεκριμένα, τα ως άνω στελέχη εντόπισαν τον 38χρονο να έχει στην κατοχή του πεντακόσια (500) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολο τους ένσημης ταινίας Ε.Φ.Κ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου, με το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών να ανέρχεται στο ποσό των δύο χιλιάδων εκατόν είκοσι δυο ευρώ και τριάντα τεσσάρων λεπτών (2.122,34€).

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''FLYING CAT 5'' Ν.Π. 11350, ότι το εν λόγω πλοίο ενώ είχε αποπλεύσει από τον λιμένα ν. Σπετσών προς τον λιμένα Ερμιόνης, παρουσίασε βλάβη δεξιάς κύριας μηχανής.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ερμιόνης με (08) επιβάτες, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση ακόμη είκοσι (20) επιβάτες. Ανωτέρω επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''FLYING CAT 5'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του για εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, προς τον λιμένα Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου “JEWEL OF THE SEAS” σημαίας Μπαχάμες, ότι 67χρονος αλλοδαπός επιβάτης του πλοίου, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο .

Η Ε/Γ-Λάντζα «ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ» Ν.Θ. 41 παρέλαβε τον 67χρονο και κατέπλευσε στο λιμένα «ΑΘΗΝΙΟΣ» όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κεντρικό Πολυϊατρείο Σαντορίνης, για ιατρική περίθαλψη, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, απογευματινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 67χρονος αλλοδαπός επιβάτης του του Κ/Ζ πλοίου “MEIN SCHIFF 6” σημαίας Μάλτας, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο .

Η Ε/Γ-Λάντζα «ΜΑΧΗ» Ν.Ν. 11 παρέλαβε τον 67χρονο από το αγκυροβόλιο Νεάπολης και κατέπλευσε στο λιμένα Νεάπολης συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών, για ιατρική περίθαλψη, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Κέρκυρα, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 46χρονος αλλοδαπός, στην προσπάθεια του να αποφύγει την σύγκρουση με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 57χρονος αλλοδαπός και επιχειρούσε να στρίψει, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα.

Από την πτώση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 46χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για περαιτέρω νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Σχετικές εικόνες