Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά και όπλα στο Ηράκλειο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Ρόδο - Διακομιδές ασθενών

Hrakleio10-04-2023 narkwtika.
Share:    

Στη σύλληψη 42χρονου αλλοδαπού προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παραβάσεις των ν.4139/13 περί ναρκωτικών και ν. 2168/93 περί όπλων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της οικείας Λιμενικής Αρχής σε ασυνόδευτο δέμα που παρέλαβε ο ανωτέρω αλλοδαπός από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το λιμένα Πειραιά, κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ουσιών ''ΜΑΣΚ'' βρέθηκαν τρεις (03) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 64,4 γρ.. Επίσης στην κατοχή του συλληφθέντα, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε διαμένει παράνομα στη χώρα καθώς του έχει επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου, βρέθηκαν δύο ανοιγόμενα μαχαίρια μήκους 17,5 εκ. και 11 εκ. αντίστοιχα, καθώς και διάφορα αντικείμενα χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω ανευρεθέντα, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες πρόκειται να αποσταλούν στη μονάδα τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για εξέταση.
*****
Στη σύλληψη ενός 61χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν. 4858/2021 ''περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς''. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον εν λόγω αλλοδαπό, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν εντός των χειραποσκευών του, επιμελώς κρυμμένοι μεταξύ των ενδυμάτων, τρεις (03) σταυροί, πιθανόν βυζαντινών χρόνων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα και το Ι.Χ.Ε. όχημα.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για τον εντοπισμό πυρομαχικού (βομβίδιο), στη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρου ν. Ρόδου. Συγκεκριμένα το ανωτέρω πυρομαχικό, εντοπίστηκε από ιδιώτη, πλησίον της ακτής και σε βάθος περίπου μισό μέτρο (0,50μ.).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονου και 60χρονου,από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-44χρονου, από τον λιμένα ''ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ'' ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με το Ε/Π - Α/Κ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ'' Ν.Α. 114,

-90χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53,

-80χρονου, από τον λιμένα Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ''Ν.Π 10001 και

-91χρονης, από τον λιμένα ν.Σερίφου προς τον λιμένα ν.Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV''N.N.64.

Σχετικές εικόνες