Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στη Ρόδο - Εντοπισμός 38 αλλοδαπών στη Γαύδο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού (υπήκοος Αλβανίας) για παράβαση του Νόμου 4139/2013 ¨Περί εξαρτησιογόνων ουσιών¨. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ανωτέρω, μετά τον κατάπλου ενός επιβατηγού - οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου, βρέθηκε εντός της αποσκευής του μία (01) αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κοκαΐνης συνολικού μεικτού βάρους εκατόν είκοσι δύο γραμμαρίων και τριών δεκάτων του γραμμαρίου (122,3 gr). Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν, προς περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό βάρους, στη Χημική Υπηρεσία Ρόδου.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου Γαύδου εντόπισαν στην παραλία ¨ΤΡΥΠΗΤΗ¨ της Γαύδου τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπούς (36 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικο). Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν αρχικά σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου και από εκεί πρόκειται να μεταφερθούν αρχικά με σκάφος της δύναμης FRONTEX στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και στη συνέχεια, σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-54χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-07 μηνών αγοριού, από το λιμάνι της Πάτμου στο λιμάνι ¨ΛΑΚΚΙ¨ της Λέρου, με Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-11χρονης, από τον όρμο ¨ΠΕΥΚΟ¨ της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΚΥΜΟΘΟΗ¨ Ν.Ρ. 73.

Σχετικές εικόνες