Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στη Σαμοθράκη - Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στην Παλαιοκαστρίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Αποβίβαση ασθενή από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Μήλο -Τραυματισμός επιβάτιδας Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στα Ίσθμια - Πτώση οχήματος σ

ynanp_
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Σαμοθράκης προέβησαν στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Ν. 4139/2013 ¨Περί εξαρτησιογόνων ουσιών¨.

Ειδικότερα, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε στον 18χρονο εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα της Καμαριώτισσας, σε συνεργασία με στελέχη του Α.Τ. Σαμοθράκης και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ¨JACK¨ της Υ/Α Αλεξανδρούπολης, βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένα εντός της χειραποσκευής του μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 3,6 γρ., μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε πιθανόν παραισθησιογόνα μανιτάρια μικτού βάρους 3,2γρ., έναν (01) πλαστικό τρίφτη με υπολείμματα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης και μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε ύποπτη ουσία μικτού βάρους 10γρ..

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Παλαιοκαστρίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 48χρονου κυβερνήτη επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) πλοίου, διότι απέπλευσε από τον όρμο του Αγίου Σπυρίδωνα με πέντε (05) επιβάτες, ενώ είχε απαγόρευση απόπλου. Ο 48χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 234 Κ.Δ.Ν.Δ. ¨Εκτέλεση πλου άνευ άδειας της Λιμενικής Αρχής¨, του άρθρου 104 Κ.Δ.Ν.Δ. ¨Έκθεση σε κίνδυνο¨, του άρθρου 235 Κ.Δ.Ν.Δ. ¨Περί υποχρεώσεων Πλοιάρχου και πληρώματος¨, του άρθρου 42 Κ.Δ.Ν.Δ. ¨Απαγόρευση απόπλου¨, του άρθρου 169 Π.Κ. ¨Απείθεια¨ και του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση σε κίνδυνο¨. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μήλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), ότι ένας 20χρονος ημεδαπός επιβάτης επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου, το οποίο έπλεε εντός του κόλπου ¨ΑΔΑΜΑΝΤΑ¨, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι ¨ΑΔΑΜΑΝΤΑ¨ της Μήλου, ο 20χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας της Μήλου. Το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο αναχώρησε προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Ισθμίων, για τον τραυματισμό μιας 74χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) πλοίου. Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου πλου του πλοίου, η 74χρονη έπεσε στο κατάστρωμα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Με τον κατάπλου του πλοίου στην προβλήτα των Ισθμίων, η τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα των Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου για περιστατικό πτώσης οχήματος στο λιμάνι της Πούντας. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το Ι.Χ.Ε. όχημα είχε ανελκυστεί από ιδιωτικό γερανοφόρο όχημα, με μικρές υλικές ζημιές. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι τρεις (03) επιβαίνοντές του μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, χωρίς τραυματισμούς. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-αγοριού 2,5 ετών, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-49χρονου, από το λιμάνι του Αγαθονησίου στο λιμάνι του Πυθαγορείου της Σάμου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-58χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τ. 25 και

-86χρονου, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π.10001.

Σχετικές εικόνες