Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Αθήνα - Σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στη Λευκάδα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Παγκράτι Αττικής, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για παράβαση του νόμου ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω στο Παγκράτι Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΤΟΜΠΙ”, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καθ' υπόδειξη του 24χρονου:

δύο (02) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 66,87 γραμμαρίων,

μία (01) ζυγαριά ακριβείας και

ένα (01) πτυσσόμενο στιλέτο με μήκος λάμας δέκα (10) εκατοστών

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά.

*****

Πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Συντονισμού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Φ/Γ πλοίο «LUEBECK» σημαίας Λιβερίας διέσωσε τρεις (03) αλλοδαπούς από ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ΔΒΔ ν. Καρπάθου και κατευθύνεται στη θαλάσσια περιοχή Αρχαγγέλου ν. Ρόδου προκειμένου να τους αποβιβάσει.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην περιοχή και παρέλαβε τους τρεις (03) αλλοδαπούς από το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο και τους μετέφερε με ασφάλεια στη Λιμενική Αρχή Ρόδου.

Από την διερεύνηση του περιστατικού διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω επέβαιναν στο Ι/Φ σκάφος «FREEDOM», το οποίο εγκατέλειψαν διότι βρισκόταν σε δυσχερή θέση, ενώ επρόκειτο να μεταβούν στο Μαυροβούνιο όπου θα παραλάμβαναν ικανό αριθμό μεταναστών με σκοπό να τους προωθήσουν στην Ιταλία. Από τον κ. Εισαγγελέα διετάχθη η σύλληψη τους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πρόκληση ναυαγίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.


*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παλαιόχωρας, για την πρόσκρουση σε ξέρα Τ/Χ σκάφους στην περιοχή Σταυρολίμνη Γαύδου.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, και το Ε/Π -Α/Κ σκάφος «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Χ. 552 το οποίο εντόπισε το Τ/Χ σκάφος «ΜΑΝΑ» Τ.Χ. 783 επιβίβασε με ασφάλεια τους τέσσερις (04) επιβαίνοντες του και το ρυμούλκησε στο λιμένα Καρεβέ Γαύδου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Άγνωντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, 74χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.