Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Ηγουμενίτσα - Επιβολή κυρώσεων σε οδηγό εντός λιμένα Πειραιά

Ηγουμενίτσα
Share:    

Πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του νόμου 4139/13, καθώς και των άρθρων 83 παρ. 1 και 82 παρ. 4 του Ν.3386/05.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας μετά τον κατάπλου πλοίου προερχόμενο από λιμένα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε σφραγίδα εισόδου σε έδαφος Shengen επί του διαβατηρίου του και παράλληλα ότι εις βάρος του υπάρχει μέτρο άρνησης εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος Shengen. Στη συνέχεια σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του ΙΧΕ οχήματος που οδηγούσε, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη ναρκωτική ουσία πιθανόν κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνολικού μικτού βάρους επτά γραμμαρίων και τριάντα ενός δεκάτων του γραμμαρίου (7,31gr), ενώ σε χειραποσκευή που έφερε εντοπίστηκαν ένα (01) πλαστικό κουτί περιέχον είκοσι δύο (22) δισκία ναρκωτικής ουσίας πιθανόν μεθαδόνης χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, μία σύριγγα χωρίς βελόνα περιέχουσα άγνωστη λευκή υγρή ουσία ποσότητας 4,2 ml καθώς και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών (1 μεταλλικό κουτάλι, 1 αναπτήρας και 1 τρίφτης κανναβιδοειδών).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για περιστατικό διαπληκτισμού που έλαβε χώρα στη περιοχή Αγίου Διονυσίου, εντός κεντρικού λιμένα Πειραιά, έμπροσθεν Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου.

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, διαπληκτίστηκαν λεκτικά με 27χρονη ημεδαπή οδηγό οχήματος, η οποία κατα τη διάρκεια του καυγά, επιτέθηκε απρόκλητα σε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής που εκτελούσε χρέη τροχονόμου, προκαλώντας του εκδορές στη περιοχή γύρω του οφθαλμού, χτυπώντας τον στη μέση και στη περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο”, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις κατά της οδηγού και του οχήματος, διότι κατόπιν αλκοομέτρησης που διενεργήθηκε σε αυτήν, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σχετικές εικόνες