Σύλληψη αλλοδαπού για οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Πάτρα - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Νυδρί - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

IMG-3817eec4020a34649ef9dbf8e51072d2-V.jpg
Share:    

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, ένας 54χρονος αλλοδαπός, στον νότιο λιμένα Πατρών για οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής .

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και πλήρωμα X-RAY/ Γρ. Ασφάλειας Επιτελικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη ελέγχου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ι.Χ.Ε. όχημα που επρόκειτο να επιβιβασθεί σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας με οδηγό τον ανωτέρω, διαπιστώθηκε ότι έφερε εντός του οχήματος, σακίδιο πλάτης που περιείχε έναν γεμιστήρα με εφτά (07) σφαίρες διαμετρήματος 9 mm, ένα (1) κουτί -θήκη σφαιρών που περιείχε τριάντα πέντε (35) σφαίρες διαμετρήματος 22mm, δύο (02) θήκες όπλων καθώς και μία πλαστική σακούλα μικρού μεγέθους εντός της οποίας υπήρχαν υπολείμματα λευκής σκόνης μικτού βάρους 2,4 γραμμαρίων πιθανόν της ναρκωτικής ουσίας αμφεταμίνης.

Επίσης, στο εσωτερικό μέρος του παντελονιού του βρέθηκαν κρυμμένα, δύο (02) όπλα που περιείχαν από έναν γεμιστήρα με εφτά (07) σφαίρες ο καθένας διαμετρήματος 9mm και 22mm αντίστοιχα .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα αντικείμενα καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.
*****
Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ιθάκης και Λευκάδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους “EDELWEISS OF COWES” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή 1,1 ν.μ. ανατολικά νησίδας Αρκούδι . δυτικά ν. Λευκάδας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε το εν λόγω σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια, με τη συνδρομή του θαλάσσιου Ταξί “ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ” Ν.Π. 344 και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το ιστιοφόρο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Περιγιαλιού Λευκάδας .

Από το Α΄Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “EDELWEISS OF COWES” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 43 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής .

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 23χρονος να αποπειράται να εξέλθει παράνομα από τη χώρα, με τη συνέργεια του 43χρονου, ο οποίος τον συνόδευε και επρόκειτο να ταξιδέψει μαζί του, ενώ κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που άνηκαν σε άλλο πρόσωπο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη απογευματινές ώρες χθες από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' ΝΠ 1032, 75χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες