Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του άρθρου 353 του Π.Κ. - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Στη σύλληψη ενός 52χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρύστου, για παράβαση του άρθρου 353 του Ποινικού Κώδικα (Προσβολή της γενετήσιας ευπρέπειας).

Συγκεκριμένα, κατά του ανωτέρω περιήλθε καταγγελία από ιδιώτη στην οικεία Λιμενική Αρχή, για προσβολή της γενετήσιας ευπρέπειας ανηλίκων επί της Α΄ παραλιακής οδού Καρύστου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου.

*****

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών και του 52χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις αλλοδαποί, βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένοι εντός του επικαθήμενου, με σκοπό να διαφύγουν παράνομα στο εξωτερικό, ενώ συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του Φ/Γ οχήματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα και το επικαθήμενο.

Επίσης,
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 39 και 52 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν διαβατήρια τα οποία στερούνταν θεώρησης εισόδου σε έδαφος Shengen, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών σε επιβάτες πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το Ανκόνα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, ότι 74χρονη ημεδαπή επιβάτιδα του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Ανάφης, τραυματίστηκε εντός του πλοίου και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω γυναίκα, κατά τη διάρκεια του πλου, παραπάτησε εντός του πλοίου, με αποτέλεσμα την πτώση της και τον τραυματισμό της στο αριστερό άνω άκρο και στο δεξί κάτω άκρο.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας, όπου η 74χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα και χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονου από το λιμένα ν. Αγκιστρίου στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-75χρονου από το λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στην περιοχή "ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΙ" Σαλαμίνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.