Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Χαλκίδα

XALKIDA
Share:    

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για παράβαση του ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας” και του ν. 3386/05 “περί αλλοδαπών”.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, ο εν λόγω αλλοδαπός εντοπίστηκε να αποβιβάζεται από Ε.Ι.Χ. όχημα αγνώστων στοιχείων κυκλοφορίας, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Νέας Αρτάκης, έχοντας στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω συσκευασία περιείχε τριακόσια δέκα (310) πακέτα τσιγάρων και δεκατρείς (13) συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν, στο σύνολό τους, την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σε περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε επίσης ότι ο 35χρονος στερούνταν των ταξιδιωτικών του εγγράφων και άδειας παραμονής στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, ενώ αναζητείται ο οδηγός του ανωτέρω Ε.Ι.Χ. οχήματος.

Σχετικές εικόνες