Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών στο Ηράκλειο - Θάνατος ημεδαπού στο Αλιβέρι - Πτώση οχήματος στη θάλασσα με έναν επιβαίνοντα στην Λευκάδα - Εκδήλωση πυρκαγιάς στη Πρέβεζα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Στη σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού για παράβαση του ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” προέβησαν, την 29-5-2022, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και ομάδας Κ-9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών των παραπάνω στελεχών, διενεργήθηκε νομότυπος έλεγχος στην οικία του 32χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

  • τριάντα οκτώ (38) αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους δεκαέξι γραμμαρίων και ενός δεκάτου του γραμμαρίου (16,1gr),
  • δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά,
  • το χρηματικό ποσό των 865 ευρώ, (865,00 €) και,
  • ένα Ι.Χ.Ε. όχημα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες πρόκειται να αποσταλούν στη μονάδα τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το ΙΧΕ όχημα πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Ηρακλείου.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 27-05-2022, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου ότι 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος αλίευε με καλάμι από ξηράς στη θαλάσσια περιοχή «ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ» Αλιβερίου, έχασε τις αισθήσεις του.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας για πτώση ΙΧΕ οχήματος, με οδηγό 27χρονο, στη Δυτική Παραλία ν. Λευκάδας. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι ο επιβαίνων του οχήματος είχε εξέλθει με ίδιες δυνάμεις, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας για την εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς, σε υπαίθριο λούνα παρκ στη χερσαία ζώνη λιμένος.

Άμεσα στο σημείο μετέβη όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η φωτιά αντιμετωπίστηκε και κατασβέστηκε εγκαίρως, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-26χρονης από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

-85χρονος, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Μυκόνου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

Σχετικές εικόνες