Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων στη Χαλκίδα – Συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων στη Χαλκίδα – Συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα – Διακομιδές ασθενών


Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας Χαλκίδας, για παράβαση του Ν. 2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών». Ειδικότερα, τα ανωτέρω στελέχη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από διακριτική επιτήρηση, προέβησαν σε ακινητοποίηση Ε.Ι.Χ. οχήματος, το οποίο κινούνταν ύποπτα επί της παραλίας “ΛΙΑΝΗΣ ΑΜΜΟΥ” και στη συνέχεια σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο (02) κυτία των πενήντα (50) αβολίδωτων φυσιγγίων έκαστο, και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους δέκα εκατοστών (10 εκ.), άνευ άδειας κατοχής και μεταφοράς αυτών. Επιπρόσθετα, εντός του οχήματος βρέθηκαν δυο (02) άδειες κυκλοφορίας, για τις οποίες εν λόγω αλλοδαπός δεν μπορούσε να αιτιολογήσει την κατοχή τους, το χρηματικό ποσό των εκατόν ενενήντα πέντε ευρώ (195€) και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα κατασχέθηκαν.
*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας Ηγουμενίτσας στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού και δυο (02) αλλοδαπών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε Φ/Γ όχημα που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος ημεδαπός οδηγός του ανωτέρω οχήματος μετέφερε τους εν λόγω αλλοδαπούς, ηλικίας 32 και 19 ετών, πρόχειρα κρυμμένους σε χώρο του φορτίου και άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φ/Γ όχημα με τις άδειες κυκλοφορίας και τα κλειδιά αυτού, το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων ευρώ (1.300€), καθώς και μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
*****

Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, στην περιοχή “ΜΠΑΤΣΙ” Σαλαμίνας, όπου εντοπίστηκαν δυο (02) ερασιτέχνες αλιείς να έχουν προβεί παράνομα με ελεύθερη κατάδυση και συλλογή με το χέρι, στην αλιεία τριακοσίων έντεκα (311) δολωμάτων του είδους “ολοθούριο” και ογδόντα τριών (83) ατόμων του είδους “αχινού”. Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα ποντίστηκαν στη θάλασσα.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 61χρονης, από τον λιμένα Καταπόλων ν. Αμοργού για τον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62 και
  • 82χρονης, από τον λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου για τον λιμένα Ραφήνας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ.