Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση των άρθρων 216 και 217 του Π.Κ. «Πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών» στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη Τμήματος Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στον λιμένα Πειραιά, για παράβαση των άρθρων 216 και 217 του Π.Κ.«Πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών». Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από τα ανωτέρω στελέχη, εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό τη ν. Ρόδο, βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου επιμελώς κρυμμένα στο κάτω μέρος της χειραποσκευής του, τρία (03) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Επιπροσθέτως, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό διαβατήριο, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο και μία αεροπορική κάρτα επιβίβασης, με σκοπό αρχικά να ταξιδέψει στη ν. Ρόδο και στη συνέχεια να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.
*****
Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, ένας 25χρονος αλλοδαπός, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 25χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' ΝΠ 10032 60χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.