Σύλληψη αλλοδαπού και ημεδαπού στον Πειραιά για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος - Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα - Θάνατος λουόμενης στην Κυπαρισσία - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ένας 19χρονος αλλοδαπός και ένας 28χρονος ημεδαπός συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, από τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος (394 Π.Κ.).

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησαν τα ανωτέρω στελέχη στο λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκε ο 19χρονος να έχει προμηθευτεί αμφιβόλου γνησιότητας ιατρικό πιστοποιητικό RAPID TEST, με σκοπό να επιβιβαστεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τα Χανιά.

Ακολούθησε έλεγχος στο πρακτορείο, από το οποίο ο 19χρονος προμηθεύτηκε το εισιτήριό του και το ιατρικό πιστοποιητικό, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος υπάλληλος σε αυτό, ενώ στην συνέχεια κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του πρακτορείου (δύο πύργοι Η/Υ, ένας εξωτερικό σκληρός δίσκος και ένα καταγραφικό μηχάνημα βιντεοπιτήρησης) καθώς και το ποσό των χιλίων εξακοσίων εξήντα ευρώ (1.660,00 ευρώ).

Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ κατασχέθηκαν το εισιτήριο και το πλαστό ιατρικό πιστοποιητικό.

*****

Στη σύλληψη μίας 30χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή "ΑΓΡΙΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ", 76χρονη.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Ἀ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πύλου, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

69χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53

51χρονου, από τον λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και

51χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV" Ν.Ν. 64 .

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.