Σύλληψη αλλοδαπού μετά από καταδίωξη στο Πλωμάρι Λέσβου – Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Χίο – Αποβιβάσεις ασθενών από Φ/Γ πλοία στην Καλαμάτα και στους Καλούς Λιμένες

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πλωμαρίου Λέσβου για την ύπαρξη πνευστού ταχύπλοου σκάφους, χωρίς φανούς ναυσιπλοϊας, να κινείται προς τις ελληνικές ακτές και να αποβιβάζει ικανό αριθμό ατόμων.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία. Το ταχύπλοο, επιχείρησε να επιστρέψει στα απέναντι τουρκικά παράλια, ενώ δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα για να σταματήσει, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του 19χρονου αλλοδαπού διακινητή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ το ταχύπλοο κατασχέθηκε.


*****

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρφά και Αγίας Ερμιόνης, προερχόμενο από τα τουρκικά παράλια.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο σκάφος, διαπιστώθηκε ότι κυβερνήτης του ήταν ένας 41χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε έναν 43χρονο αλλοδαπό στερούμενο νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο 41χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 30 του ν. 4251/2014 “Διακίνηση παράνομου μετανάστη στον ελλαδικό χώρο”, του άρθρου 216 ΠΚ (Πλαστογραφία) καθώς και του νόμου 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο”. Ο 43χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης ΒΙΑΛ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****
Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ότι 27χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (καθαριστής) φορτηγού πλοίου σημαίας Λιβερίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 95 ν.μ. νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, είχε ανάγκη από άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη.

Όταν κατέπλευσε το πλοίο στο αγκυροβόλιο της Καλαμάτας, έσπευσε η Ε/Γ-Λάντζα “ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ” Ν.Κ. 301 και μετέφερε τον 27χρονο με ασφάλεια στο λιμάνι. Στη συνέχεια, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων, ότι 24χρονος αλλοδαπός επιβάτης φορτηγού πλοίου σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 69 ν.μ. νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων, είχε ανάγκη από άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη.

Με τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στο αγκυροβόλιο Καλών Λιμένων, έσπευσε η Λάντζα “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 2097, όπου παρέλαβε τον 24χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με Δ.Χ. όχημα σε ιδιωτικό ιατρείο του Ηρακλείου, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Σχετικές εικόνες