Σύλληψη αλλοδαπού στη Κέρκυρα - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αίγινα - Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ—Ο/Γ στην Κεφαλονιά - Διακομιδές ασθενών

DSC_2729
Share:    

Στη σύλληψη ενός 55χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη σκάφους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, για παράβαση του άρθρου 14 παρ. 4 του Ν. 4926/22 και του άρθρου 234 του Ν.Δ. 187/1973 Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός απέπλευσε με το υπό ιδιοκτησίας του ιδιωτικό σκάφος αναψυχής σημαίας Πολωνίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, από Μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Αγίων Σαράντα Αλβανίας, χωρίς να λάβει άδεια απόπλου από την Λιμενική Αρχή, ως όφειλε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι μέλος πληρώματος, ειδικότητας Γ' Μηχανικού, του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "BLUE HORIZON" Ν. Π. 10579, τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα ν. Αίγινας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 38χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό 32χρονη ημεδαπή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 32χρονης, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, καθώς και οι υλικές ζημιές σε αμφότερα τα οχήματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου για περιστατικό τραυματισμού 82χρονου επιβάτη επί του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ'' Ν.Π. 10003, κατά την αποβίβαση του στον λιμένα Φισκάρδου ν. Κεφαλονιάς.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω επιβάτης, κατά τη μετάβαση του στο όχημα του που βρισκόταν στο γκαράζ του ανωτέρω πλοίου, έπεσε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εντός του πλοίου από τον τοπικό ιατρό, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Φισκάρδου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-69χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονη, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-78χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-51χρονου από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες