Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα χωρίς επιβαίνοντες στον Άγιο Κήρυκο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για κατοχή ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων τρίτων προσώπων προς διάθεση σε τρίτους με σκοπό την μετακίνηση αυτών στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, μετά την παραλαβή του πακέτου από τον ανωτέρω αλλοδαπό, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε αυτό και διαπιστώθηκε ότι περιείχε επιμελώς κρυμμένα ταξιδιωτικά και λοιπά έγγραφα, όλα τρίτων προσώπων, με σκοπό την διάθεση τους σε τρίτους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 27 και 32 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής στη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN επί των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, ενώ στις χειραποσκευές τους εντοπίστηκε ποσότητα λαθραίου χύμα καπνού, συνολικού μεικτού βάρους ενός κιλού και τετρακοσίων εξήντα γραμμαρίων (1,46 kg), στερούμενου ειδικής ταινίας κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα λαθραίου χύμα καπνού και πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου για την πτώση Ε.Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα, επί της παραλιακής οδού Αγίου Κήρυκου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω όχημα εντός της θάλασσας και τον 19χρονο ημεδαπό οδηγό του, ο οποίος ήταν εκτός οχήματος και δήλωσε ότι ενώ στάθμευσε το όχημα και εξήλθε, στη συνέχεια αυτό κινήθηκε και κατέληξε στη θάλασσα ημιβυθισμένο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή τραυματισμός ατόμων, ενώ το ανωτέρω όχημα ανελκύθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Ι.Χ. γερανού.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.