Σύλληψη αλλοδαπού στη Χίο - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για παράβαση του άρθρου 11 Α.Ν. 1390/1938, όπως τροποποιήθηκε από το Ν. 142/1943 περί ''παράνομης εμπορίας μαστίχας''.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά τον απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Χίου, με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω αλλοδαπού δώδεκα (12) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες και δύο μεταλλικά δοχεία περιέχοντα χύδην φυσική μαστίχα Χίου, συνολικού βάρους τριάντα δύο κιλών (32 kg), χωρίς να συνοδεύονται από τα νόμιμα παραστατικά αγοράς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα μαστίχας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονης και 56χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

-55χρονου, από το λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Μυκόνου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62,

-63χρονου, από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν.. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν. Ιθάκης 459,

-74χρονου, από το λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., -50χρονου, από το λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56,

-78χρονου και 72χρονου, από το λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62 και

-νεογνό, από τη μαρίνα ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.