Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπού στη Λευκάδα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Ηράκλειο – Διακομιδή ασθενούς

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω έφερε ελλιπή ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

*****
Εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες από στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, 40χρονος αλλοδαπός, να αφαιρεί παράνομα ναυτιλιακό εξοπλισμό από Ι/Φ σκάφος σημαίας Ολλανδίας, το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα Λευκάδας.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω 40χρονος, για παράβαση του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν. 3386/2005, του αρ. 333 του ΠΚ και του άρθρου 372 του Π.Κ.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους “MAJORKI” σημαίας Γαλλίας, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Ντία Ηρακλείου.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε το Ρ/Κ ''ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ'' Ν.Η. 11 το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ και στη συνέχεια το ρυμούλκησε στον λιμένα Ηρακλείου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια και με τους τρεις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από αρμόδιο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ'' Ν.Π. 11234, 48χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες