Σύλληψη αλλοδαπού στην Καβάλα – Τραυματισμός χειριστή μηχανήματος στο Κερατσίνι – Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

Share:    

Στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Ελευθερών Παγγαίου Καβάλας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, όπου εντόπισε Ε/Π – Α/Κ σκάφος από το οποίο απουσίαζε ο κυβερνήτης του και ο χειρισμός του γινόταν από τον 47χρονο αλλοδαπό, ο οποίος δεν κατείχε τα απαιτούμενα προσόντα (άδεια πηδαλιούχου). Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε στον λιμένα Ελευθερών Παγγαίου Καβάλας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους.

*****

Ενημερώθηκε το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, την 06-05-2021, για περιστατικό τραυματισμού 42χρονου βοηθού χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος στο Ικόνιο Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, την 05-05-2021, ενώ ο 42χρονος οδηγούσε το ανυψωτικό μηχάνημα, αυτό ανετράπη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο παθών διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ σε εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο της κατάστασης της υγείας του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών καθώς και του 50χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

*****

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, απογευματινές ώρες χθες, από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας  Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή βορειοανατολικά Άκρα Επανομής Δήμου Θερμαϊκού.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.