Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Πρόσκρουση πλοίου στην Παλαιόχωρα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

Share:    


Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Επιτελικού της οικείας Λιμενικής Αρχής πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Προσέκρουσε πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΣΑΜΑΡΙΑ Ι” Ν. Χανίων 16 σε ύφαλο κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στη ράμπα λιμένα Παλαιόχωρας, λόγω ξαφνικής ριπής του ανέμου, με αποτέλεσμα την πρόκληση οπής διαμέτρου περίπου δύο (02) εκατοστών στο χώρο του μηχανοστασίου,σε βάθος ενάμιση (1,5) περίπου μέτρου από την ίσαλο γραμμή του πλοίου.

Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός και θαλάσσια ρύπανση, ενώ το πλήρωμα του πλοίου προέβη σε άμεσες ενέργειες προσωρινής φραγής της οπής .

Από τη Λιμενική Αρχή Παλαιόχωρας, που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΜΑΡΙΑ Ι” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης/ζημιάς από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ΚΑΑΥ Νέας Περάμου.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Νέας Αγχιάλου.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.