Σύλληψη αλλοδαπού στο Πόρτο Ράφτη από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

πρ1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 64χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για παράβαση των άρθρων 169 (Απείθεια), 216 (Πλαστογραφία), 217 (Πλαστογραφία πιστοποιητικών), 220 (Υφαρπαγή ψευδούς δηλώσεως) του Π.Κ. καθώς και του Ν. 4557/2018 (Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/EE) και άλλες διατάξεις).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα στελέχη της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ. εντόπισαν τον 64χρονο να επιβαίνει σε ΕΙΧ στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο. Κατά τον έλεγχο επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα Βελγίου αμφιβόλου γνησιότητας. Ακολούθησε έρευνα στο όχημα, όπου ανευρέθησαν ένα δελτίο ταυτότητας και μία άδεια οδήγησης Ρουμανίας με φωτογραφία του ίδιου αλλά με στοιχεία διαφορετικού κατόχου, τα οποία επίσης κρίθηκαν αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ σε τσαντάκι χειρός που έφερε βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των δεκαεννιά χιλιάδων και τετρακοσίων ογδόντα πέντε ευρώ (19.485€). Ακολούθησε νόμιμη έρευνα στην οικία του 64χρονου στο Πόρτο Ράφτη, με τη συνδρομή συνοδών-χειριστών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 “ΤΟΜΠΙ” και “ΒRΑΝΤ”, όπου βρέθηκαν μία ελληνική ταυτότητα την οποία η αρχή έκδοσης είχε χαρακτηρίσει ως μη ενεργή και είχε προβεί στην ανάκλησή της και ένα ελληνικό διαβατήριο για το οποίο η εκδούσα αρχή είχε προβεί σε ακύρωση του. Επιπροσθέτως εντοπίστηκαν, το χρηματικό ποσό των εννιά χιλιάδων εξακοσίων ογδόντα ευρώ (9.680€), δύο μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και δύο φορητοί υπολογιστές καθώς επίσης μία ταυτότητα και μία άδεια οδήγησης Βελγίου, από τον έλεγχο των οποίων προέκυψε ότι ο συλληφθείς καταζητείται με σκοπό την έκδοση του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε συνολικά το ποσό των είκοσι εννιά χιλιάδων εκατόν εξήντα πέντε ευρώ (29.165€) και όλα τα αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα, ενώ ο συλληφθείς πρόκειται να προσαχθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών.

Σχετικές εικόνες