Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη

kapnika_Thessaloniki_1.
Share:    

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 65 και 20 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, (ΠΟΔΙΝ-ΚΛΘ), για παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» (Ν. 2960/2001) και του άρθρου 45 του Π.Κ..

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» τον 65χρονο να προσέρχεται με το Ε.Δ.Χ. όχημα του και να παραλαμβάνει από την αποθήκη δύο (02) μεγάλα χαρτοκιβώτια περιτυλιγμένα με μαύρη πλαστική σακούλα. Ακολούθησε ακινητοποίηση του 65χρονου και κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο βρέθηκαν συνολικά χίλια πεντακόσια (1.500) πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και τριακόσιες (300) συσκευασίες λαθραίου καπνού, βάρους πενήντα γραμμαρίων (50γρ.) έκαστη, χωρίς να φέρουν στο σύνολό τους την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με έτερο αλλοδαπό, ο οποίος έδωσε οδηγίες να παραδοθούν τα χαρτοκιβώτια σε οικία σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κατά την παράδοση εξήλθε ο 20χρονος από είσοδο πολυκατοικία προκειμένου να παραλάβει τα καπνικά προϊόντα και συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, το Ε.Δ.Χ. όχημα, το χρηματικό ποσό των σαράντα ευρώ (40€), καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

Σχετικές εικόνες