Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στην Αθήνα Αττικής από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας (04-10-2023)

ΦΩΤΟ.katasxesh
Share:    

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 51 και 37 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του Ν. 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 51χρονος να εξέρχεται της οικίας του στην Αθήνα Αττικής και να παραδίδει στον 37χρονο μία χάρτινη σακούλα, περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους χιλίων εκατόν εβδομήντα γραμμαρίων (1.170γρ.) και να του υποδεικνύει να την παραδώσει σε έτερο άτομο, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Αμφότεροι αλλοδαποί ακινητοποίηθηκαν από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το έτερο άτομο διέφυγε. Στη συνέχεια, ο 37χρονος, κατά το σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε να κατέχει εντός της τσέπης του παντελονιού του τέσσερα (04) ανισοβαρή βραχάκια ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και τριών δεκάτων (1,3γρ.).

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία των ανωτέρω και σε κατάστημα Mini Market που διατηρεί ο 51χρονος, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ''ΡΑΝΤΟ'', ανευρέθηκαν δύο (02) νάιλον συσκευασίες επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών, που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και τριών δεκάτων (1,3γρ.) και επτά (07) νάιλον συσκευασίες επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών, που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους δέκα γραμμαρίων και οκτώ δεκάτων (10,8γρ.).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι προαναφερόμενες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των 25,00€ καθώς και έξι (06) χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.Σχετικές εικόνες