
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Ναυπλίου προέβησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 31 και 44 ετών (ένας υπήκοος Ισπανίας και ένας υπήκοος Βελγίου αντίστοιχα) για παράβαση του Ν. 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω επέβαιναν σε κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ζ) σημαίας Μάλτας, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ναυπλίου. Μετά από ενημέρωση της ασφάλειας του πλοίου, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω:
-δύο (02) κουτάκια με κοκαΐνη, βάρους περίπου ενός γραμμαρίου (1gr.) έκαστο,
-ένα (01) σακουλάκι με μορφίνη, συνολικού βάρους μικρότερου του ενός γραμμαρίου,
-ένα (01) σακουλάκι με τριμμένα χάπια MDMA,
-δεκαεννέα (19) χάπια MDMA,
-τρεις (03) πίπες χρήσης κρακ,
-δύο (02) σακουλάκια με κρυσταλλική ηρωίνη, συνολικού βάρους περίπου ενός γραμμαρίου (1gr.)
-δύο (02) πλαστικά μικρά φιαλίδια με υγρή κοκαΐνη, συνολικού βάρους περίπου 100ml και
-μία (01) σακούλα με σύριγγες και δύο (02) μικρά φλόγιστρα.
Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας στελεχών του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης, εντοπίστηκαν δύο αλιευτικά (Α/Κ) σκάφη να αλιεύουν με τη χρήση παραλληλεπίπεδων κλωβών εντός απαγορευμένης χρονικής περιόδου (μήνας Ιούλιος), ενώ παράλληλα τα αλιευτικά τους εργαλεία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία σήμανση. Κατασχέθηκαν συνολικά επτά κιλά (7kg) χταπόδια, τα οποία παραδόθηκαν σε ευαγές ίδρυμα. Από τη Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά των παραβατών.