Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Αλεξανδρούπολη - Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στο Λαύριο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο Κρήτης - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών καθώς και του 53χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη Β' της χερσαίας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου, τους τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα από το εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Φ/Γ πλοίου ''MARE I'' σημαίας Παναμά λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νότια Ακρωτηρίου Σουνίου, με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ "ΑΙΓΑΙΑΣ" Ν.Π.12032, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Φ/Γ πλοίο στον όρμο Θορικού Λαυρίου, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MARE I'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στη λεωφόρο Νεάρχου Ηρακλείου, όταν Ε.Ι.Χ. με 47χρονο ημεδαπό οδηγό, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με 76χρονο ημεδαπό οδηγό και 70χρονη ημεδαπή συνοδηγό.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο τραυματισμός του 76χρονου και της 70χρονης, οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο "ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ" Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για ιατρικό έλεγχο.

Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η άδεια κυκλοφορίας του εν λόγω δίκυκλου οχήματος είχε λήξει, ενώ, από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Σίφνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ" Ν.Ν. 57 και

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ” Ν.Π. 8745.