Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Πάτρα - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Ραφήνα - Διακομιδές ασθενών

Πάτρα
Share:    

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 42χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου οχημάτων νοτίου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, κατελήφθη ο 42χρονος, ως οδηγός του Ε.Ι.Χ. οχήματος, να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένους εντός του πορτμπαγκάζ του ανωτέρου Ε.Ι.Χ., κάτω από βαλίτσες, τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 32, 31, 28 και 34, χωρίς αυτοί να διαθέτουν τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό τη παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγραφα καθώς και το Ε.Ι.Χ. όχημα, το χρηματικό ποσό των χιλίων εννιακοσίων (1.900) ευρώ, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) τουρκικών λιρών, μία (01) μικρή πλάκα χρυσού ως τιμαλφή συνολικού βάρους δέκα γραμμαρίων, ένας (01) φορητός υπολογιστής και δύο(02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 21χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ οχήματος, απογευματινές ώρες χθες, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Ραφήνας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί τις προανακρίσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-68χρονης από τον λιμένα ν. Αλόννησου στον λιμένα Βόλου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-68χρονου από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ.” Ν.Π. 12287.

Σχετικές εικόνες