Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στην Πάτρα – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στον Παγασητικό κόλπο - Διακομιδές ασθενών

DSC_0097
Share:    

Στη σύλληψη δυο (02) αλλοδαπών καθώς και του 59χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν απογευματινές ώρες στις 24/09/2022, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με τη συνδρομή σκύλου στο νότιο λιμένα Πατρών σε φορτηγό όχημα, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί εντός του φορτηγού οχήματος.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ο 59χρονος οδηγός του οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου του επικαθήμενου τους δυο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο καθώς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίας Κυριακής Τρίκερων, ότι το σκάφος «ΑΝΝΑ» Τ.Β. 1259 , βρίσκεται ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, με έξι (06) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νησίδων «ΜΙΚΡΑ» Παγασητικού κόλπου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΣΤΑΘΗΣ» Ν.Β. 1794.

Το “ΑΝΝΑ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Αγριάς Βόλου με τη συνδρομή -συνοδεία του «ΣΤΑΘΗΣ» και του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-71χρονης και 38χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-88χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-75χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-83χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-22χρονης, από τον λιμένα Χώρας Σφακιών στον λιμένα Αγίας Ρούμελης Σφακίων, με το Ε/Γ - Τ/Ρ “ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν.Χ. 636 και

-60χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες