Σύλληψη αλλοδαπών στη Μυτιλήνη

MYT.jpg
Share:    

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες την 14-08-2021, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του άρθρου 217 Π.Κ. “πλαστογραφία πιστοποιητικών” και του άρθρου 29 παρ.6 του Ν.4251/14 “διευκόλυνση παράνομης παραμονής και διάθεση σε τρίτους έναντι αμοιβής τελεσθείσες εκ κερδοσκοπίας”, όπως ισχύει.

Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω στελέχη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντόπισαν τρεις (03) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, να έχουν μεταβεί σε κατάστημα ταχυμεταφορών στην πόλη της Μυτιλήνης, για την παραλαβή δέματος. Κατόπιν παραλαβής του εν λόγω δέματος από τους ως άνω αλλοδαπούς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι περιείχε επιμελώς κρυμμένα δεκατέσσερα (14) Δελτία Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, γνήσια, χωρίς να φέρουν φωτογραφίες και στοιχεία αλλοδαπών, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων ευρώ (1.400€) και τρία (03) κινητά τηλέφωνα, τα οποία είχαν στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε έτερος αλλοδαπός, φερόμενος ως ο εντολέας παραλαβής του δέματος, έξω από κατάστημα ιδιοκτησίας του στην πόλη της Μυτιλήνης, στο οποίο διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (01) φορητός υπολογιστής. Επίσης κατασχέθηκαν δύο (02) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των διακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ (275€), τα οποία εντοπίστηκαν στην κατοχή του προαναφερθέντος αλλοδαπού. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Σχετικές εικόνες