Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Νέα Μηχανιώνα – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 50 ετών , προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας , διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν διαβατήρια τα οποία στερούνταν σφραγίδας και θεώρησης εισόδου σε έδαφος Schengen (VISA), με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****
Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων τα παρακάτω:

τέσσερα (04) ιχθυοκιβώτια βάρους είκοσι τεσσάρων (24) κιλών, με ιχθύες του είδους μπακαλιάρος, μικρού μεγέθους διαστάσεων από 12 έως 14 εκατοστά, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών και χωρίς να τηρούν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας, δηλαδή τις ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων και διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό του κατόχου τους,

δύο (02) ιχθυοκιβώτια βάρους εννέα (09) κιλών, με ιχθύες του είδους κουτσομούρα, μικρού μεγέθους διαστάσεων από 06 έως 08 εκατοστά, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 11 εκατοστών,

επτά (07) ιχθυοκιβώτια βάρους είκοσι οκτώ (28) κιλών, με ιχθύες του είδους μπακαλιάρος, μικρού μεγέθους διαστάσεων από 12 έως 15 εκατοστά, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών και βεβαιώθηκε μία παράβαση κατά της εταιρείας η οποία τα διακίνησε για εμπορία - πώληση.

Το σύνολο των ανωτέρω ιχθύων (61kg) κατασχέθηκαν και φυλάσσονται σε ψυκτικούς θαλάμους έως να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 67χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

- 69χρονης, από τον λιμένα Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..