Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Αλιευτικοί έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας - Διακομιδές ασθενών

Hgoymenitsa_1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 18χρονου και δύο 32χρονων αλλοδαπών προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο 32χρονοι ως οδηγός και συνοδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου μετέφεραν από κοινού των 18χρονο ο οποίος εντοπίστηκε κρυμμένος σε χώρο πίσω από τα καθίσματα του ΙΧΕ και στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα, το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων δολαρίων Η.Π.Α. (2.500,00 $) και δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων.

*****

Στη σύλληψη μίας 28χρονης αλλοδαπής προέβησαν βραδινές ώρες χθες , στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω αλλοδαπή κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της αλλά και για λογαριασμό των τριών (03) ανήλικων τέκνων της, ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, χθες, στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων εντός δημόσιου ψυκτικού θαλάμου :

α) τέσσερα (04) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους είκοσι οκτώ κιλών (28kg), με ιχθύες του είδους “SPARUS AURATA” (τσιπούρα) μικρού μεγέθους διαστάσεων από 10 έως 12 εκατοστών, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών,

β) δύο (02) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους δεκαέξι κιλών (16kg), με ιχθύες του είδους “MERLUCCIUS MERLUCCIUS (μπακαλιάρος) μικρού μεγέθους διαστάσεων από 11 έως 14 εκατοστών, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών,

γ) ένα (01) ιχθυοκιβώτιο συνολικού βάρους οκτώ κιλών (8kg),ιχθύες του είδους “MULLUS BARBATUS” (κουτσομούρα) μικρού μεγέθους διαστάσεων από 06 έως 08 εκατοστών, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 11 εκατοστών και

δ) ένα (01) ιχθυοκιβώτιο συνολικού βάρους τριών κιλών (3kg), ιχθύες του είδους “PAGELLUS ERYTHRINUS” (λιθρίνι) μικρού μεγέθους διαστάσεων από 11 έως 13 εκατοστών, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 15 εκατοστών.

Από τη Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας βεβαιώθηκε μία (01) αγορανομική παράβαση κατά ιδιώτη για μη αναγραφή δύο (02) ιχθυοκιβωτίων, σε παραστατικό εμπορίας-διακίνησης, ενώ διεξάγει έρευνα προς εντοπισμό των κατόχων των υπόλοιπων ιχθυοκιβωτίων .

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από ΦΔΧ ψυγείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) εννέα (09) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους εβδομήντα δύο κιλών (72kg), ιχθύες του είδους “PAGELLUS ERYTHRINUS”(λιθρίνι),

β) ένα (01) ιχθυοκιβώτιο συνολικού βάρους οκτώ κιλών (8kg), ιχθύες του είδους “PAGELLUS ACARNE” (μουσμούλι) και

γ) ένα (01) ιχθυοκιβώτιο συνολικού βάρους οκτώ κιλών (8kg), ιχθύες του είδους “SPONDYLIOSOMA CANTHARUS” (σκαθάρι).

Όλα τα ανωτέρω αλιεύματα δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας, δηλαδή τις ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων, ενώ βεβαιώθηκε μία (01) αλιευτική παράβαση κατά του ιχθυέμπορου που τα διακίνησε για εμπορία-πώληση.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ν.Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν συνολικά εκατόν σαράντα τρία (143kg) κιλά ιχθύες και βεβαιώθηκαν δύο (02) παραβάσεις, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα κατασχέθηκαν και πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονου, από τον λιμένα ν. Μαθρακίου στον λιμένα Άλυπα Παλαιοκαστρίτσας , με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.,

-88χρονου, από τον λιμένα ν. Σύμης προς τον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

82χρονης και 65χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ -Ο/Γ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ» Ν.Π. 12287 και

-33χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας , με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες