Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Κύμη - Αλιευτικός έλεγχος στη Λάρυμνα - Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο

01
Share:    

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 56, 18 και 34 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύμης για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας στον οικείο λιμένα.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν το περιστατικό, καθώς κι ότι ο 71χρονος οδηγός και μοναδικός επιβαίνοντας του οχήματος, είχε εξέλθει από αυτό με ιδίες δυνάμεις και με τη συνδρομή ιδιώτη ανασύρθηκε στον λιμένα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κύμης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω όχημα ανελκύστηκε με γερανοφόρο όχημα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κύμης.

*****

Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Λάρυμνας, όπου εντοπίστηκε ένας 41χρονος ερασιτέχνης αλιέας, να έχει αλιεύσει διακόσια (200) άτομα, του είδους ολοθούριο, με τη χρήση φορητής αυτόνομης καταδυτικής συσκευής.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν ο αλιευτικός εξοπλισμός και η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία ποντίστηκε στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Για οδήγηση στερούμενη άδειας ικανότητας, συνελήφθη μια 39χρονη οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, στην ανατολική προβλήτα του λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Σχετικές εικόνες