Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Σύγκρουση σκαφών στην Σκιάθο - θάνατος λουόμενης στην Ιτέα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένοι στο επικαθήμενο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 24, 25 και 38 ετών, με σκοπό να διαφύγουν παράνομα στο εξωτερικό, ενώ συνελήφθη ο 65χρονος οδηγός του Φ/Γ οχήματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα και το επικαθήμενο.

******

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για σύγκρουση του Ε/Π-Α/Ψ σκάφους ''ΣΤΕΦΑΝΟΣ'' Λ.Σ. 1160 με το Τ/Χ ''ΑΛΣΟ'' ΤΠ 2607-ΣΤ' στην θαλάσσια περιοχή ''ΒΡΟΜΟΛΙΜΝΟΣ'' με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 24χρονης η οποία διενεργούσε θαλάσσιο σκι με το ''ΣΤΕΦΑΝΟΣ΄΄.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, απ' όπου και εξήλθε. Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

******

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΙΡΡΑΣ” Φωκίδας, 79χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Ιτέας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

******

Μία θαλάσσια χελώνα, εντοπίστηκε νεκρή από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πειραιά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.