Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Παροχή συνδρομής σε σκάφος στην Αμοργό - Συλλήψεις οδηγών για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στα Χανιά – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, μια 17χρονη αλλοδαπή και ένας 17χρονος αλλοδαπός, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, η 17χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, ενώ ο 17χρονος, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αμοργού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, το οποίο πλέει με χρήση ιστίων, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 2,1 ν.μ. έξω από τον λιμένα Κατάπολων ν. Αμοργού.

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ΚΕΡΥΝΕΙΑ» Ν.Π. 12349., όπου εντόπισε το Ι/Φ σκάφος «SANTANA» σημαίας Πολωνίας και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Κατάπολων Αμοργού.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αμοργού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Για οδήγηση στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης, συνελήφθησαν ένας 18χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος και ένας 24χρονος οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της πλατείας Σαπφούς στη Μυτιλήνη, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί τις προανακρίσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 53χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος (θαλαμηπόλος) του Κ/Ζ “NORWEGIAN JADE” σημαίας Μπαχάμες, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. βορειοδυτικά Χανίων ν. Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην περιοχή και παρέλαβε τον 53χρονο μεταφέροντας τον στον Ενετικό λιμένα Χανίων, οπού με ασθενοφόρο όχημα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο – εξετάσεις.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-72χρονης και 75χρονης, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν. Π. 8745. και

-59χρονου, από τον λιμένα Κατάπολων ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν. Νάξου 62.