Σύλληψη αλλοδαπών στο Ηράκλειο - Παροχή συνδρομής σε σκάφος στη Μήλο - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Δ/Ξ πλοίο στους Καλούς Λιμένες – Διακομιδές ασθενών

PLASTA.jpg
Share:    

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 36 και 23 χρονών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του άρθρου 83 Ν.3386/05 “ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ”, των άρθρων 29 παρ.7 του Ν.4251/14 “ΚΑΤΟΧΗ ΠΛΑΣΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ” σε συνδυασμό με το άρθρο 217 του Π.Κ. “ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ”, και το άρθρο 285 του Π.Κ. “ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΣΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω αλλοδαπών τα παρακάτω:

-δύο (02) κλεμμένα και παραποιημένα διαβατήρια,

-τέσσερα (04) πλαστά πιστοποιητικά PCR, αρνητικών αποτελεσμάτων, με στοιχεία που αναφέρονται στα ανωτέρω διαβατήρια,

-δύο (02) κάρτες επιβίβασης αεροπορικής εταιρείας με τα στοιχεία που αναφέρονται στα ανωτέρω διαβατήρια,

-δύο (02) έντυπα δήλωσης υγείας με στοιχεία των ανωτέρω αλλοδαπών και

-δύο (02) αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με στοιχεία των ανωτέρω αλλοδαπών.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική  Αρχή Μήλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για σκάφος σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες,  στη θαλάσσια περιοχή 25 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Μήλου. 

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ιστιοφόρο σκάφος και οι επτά αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο Π.Λ.Σ., ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Αδάμαντα Μήλου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.  

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Καλών Λιμένων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 51χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος (1ος Μηχανικός) του Δ/Ξ πλοίου “OWL 2” σημαίας Νήσων Μάρσαλ, το οποίο είχε αποπλεύσει από την Αίγυπτο, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Tο “OWL 2” κατέπλευσε, πρωινές ώρες σήμερα, στο αγκυροβόλιο του εν λόγω λιμένα, όπου μετέβη το Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 2097, το οποίο παρέλαβε τον 51χρονο και τον αποβίβασε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για ιατρικές εξετάσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

90χρονου, από τον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας στον λιμένα λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ "ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ" Ν.Λ. 313 και

56χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες