Σύλληψη άνδρα για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Συλλήψεις για παράβαση των άρθρων 314 και 360 του Π.Κ. – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σαλαμίνα – Διακομιδές ασθενών

ΚΑΠΝΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει εντός των αποσκευών του συνολικά 290 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την ειδική ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν εβδομήντα δύο ευρώ και σαράντα λεπτών (1.172,40 €).

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Στη σύλληψη δύο ανηλίκων ηλικίας 17 ετών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. (Σωματική βλάβη από αμέλεια).

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, κινούμενοι με ηλεκτρικό πατίνι επί της οδού Τζιαρντίνι, παρέσυραν πεζή γυναίκα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Η ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για παροχή πρώτων βοηθειών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθηκαν οι κηδεμόνες του οδηγού και του συνεπιβάτη, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 360 Π.Κ. (Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου).

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, στον λιμένα Βουρκαρίου ν. Σαλαμίνας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό 27χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε μετωπικά με έτερο δίκυκλο όχημα με οδηγό 75χρονο ημεδαπό.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν o τραυματισμός αμφότερων των οδηγών, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-55χρονου, από τον λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες