Σύλληψη άνδρα για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Σάμο – Σύλληψη ατόμων στη Χάλκη – Σύλληψη γυναίκας στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις ατόμων στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 53χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες την 07-09-2023, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου σε συνεργασία με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών Μυτιλήνης για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, σε νομότυπο έλεγχο που διενήργησαν τα ανωτέρω στελέχη στον 53χρονο, διαπιστώθηκε ότι κατείχε εντός δέματος μία συσκευασία περιέχουσα χύμα καπνό καθαρού βάρους ενός κιλού (1 kg), χωρίς να φέρει την προβλεπόμενη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 31 και 37 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες την 07/09/2023, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χάλκης, στον οικείο λιμένα, για παράβαση του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατά τον απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Χάλκης.

*****

Στη σύλληψη μίας 38χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) και του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας-Επιτελικού της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, για παράβαση του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ε/Γ-Ο/Γ που επρόκειτο να αποπλεύσει για λιμένα εξωτερικού, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω στερούνταν νομίμου ταξιδιωτικού εγγράφου που να του επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή του σε χώρο SCHENGEN, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, για παράβαση του άρθρου 82 παρ. 4 του Ν.3386/05 (Ανεπιθύμητοι αλλοδαποί), του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα με χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου) και του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) .

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ε/Γ-Ο/Γ που επρόκειτο να αποπλεύσει για λιμένα εξωτερικού, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του σε βάση δεδομένων εμφανιζόταν το μέτρο της άρνησης εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 56 και 36 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, για παράβαση του άρθρου 82 παρ. 4 του Ν.3386/05 (Ανεπιθύμητοι αλλοδαποί), του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα με χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου) και του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) .

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ε/Γ-Ο/Γ που επρόκειτο να αποπλεύσει για λιμένα εξωτερικού, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι αμφότεροι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του 56χρονου σε βάση δεδομένων εμφανιζόταν το μέτρο «Απόφαση επιστροφής για υπήκοο τρίτης χώρας».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονου, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-62χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-67χρονης, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π -Τ/Ρ-Θ/Τ «ΜΑΤΘΙΛΔΗ» Ν. Π. 12056.

Σχετικές εικόνες