Σύλληψη άνδρα για ναρκωτικά και καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη - Τραυματισμός Πλοιάρχου στη Μύρινα - Ασθένεια ναυτικού στην Πάτρα - Σύλληψη άνδρα στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 55χρονου ημεδαπού προέβησαν, τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “ΚΥΜ”, για παράβαση του Ν. 4139/2013 “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, καθώς και του Ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από Πειραιά - Χίο, εντοπίστηκε ο 55χρονος να κατέχει σε χειραποσκευή εντός του Ε.Ι.Χ. οχήματός του, μία πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 71,25 γραμμαρίων και μέσα σε μία βαλίτσα μία πλαστική συσκευασία που περιείχε 785 γραμμάρια καπνού άνευ ταινίας ασφαλείας - γνησιότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία, τα καπνικά προϊόντα, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το Ε.Ι.Χ. όχημα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μύρινας, για τον τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου, μετά από πτώση του, λόγω απώλειας αισθήσεών του.

Ο 46χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για την ασθένεια 52χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας Μηχανοδηγού Α') Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Πάτρας.

Ο 52χρονος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ¨, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Στη σύλληψη ενός 41χρονου ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου, προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. “Διατάραξη ασφάλειας υδάτινης συγκοινωνίας”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στο νέο λιμάνι της Πάτρας, εντοπίστηκε επικαθήμενο όχημα να μεταφέρει επικίνδυνο φορτίο και συγκεκριμένα εύφλεκτα υγρά και αέρια, χωρίς το πλοίο να διαθέτει κατάλληλο πιστοποιητικό μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονης, από τη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-43χρονης, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67.

Σχετικές εικόνες