Σύλληψη άνδρα για ναρκωτικά στη Μύρινα - Ακυβερνησία Ε/Π - Τ/Ρ - Τ/Χ σκάφους στη Μύκονο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους στην Κέρκυρα - Εισροή υδάτων Ι/Φ σκάφους στο Μαρκόπουλο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κω -

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 44χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας - Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μύρινας, στον λιμένα Αγίου Νικολάου Μύρινας ν. Λήμνου, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ¨περί εξαρτησιογόνων ουσιών¨.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν τα ανωτέρω στελέχη στον 44χρονο, κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στον ανωτέρω λιμένα προερχόμενο από λιμένα Θεσσαλονίκης, βρέθηκε να έχει επιμελώς κρυμμένες εντός της βαλίτσας της, δύο (02) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν πιθανόν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 9,99γραμμαρίων.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών, μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400,00€).

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης Ε/Π - Τ/Ρ - Τ/Χ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Μυκόνου, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) Τ/Χ σκάφη καθώς και ένα Θ/Γ - Α/Ψ σκάφος, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ε/Π - Τ/Ρ - Τ/Χ σκάφος και το ρυμούλκησε με ασφάλεια σε πλωτή εξέδρα στο ¨ΚΑΛΟ ΛΙΒΑΔΙ¨ ν. Μυκόνου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Π - Τ/Ρ - Τ/Χ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Παξών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος, με δεκαπέντε (15) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3,15ν.μ. νότια ν. Κέρκυρας.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει κατάσβεση της πυρκαγιάς με ιδία μέσα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, δώδεκα (12) εκ των επιβαινόντων μετεπιβιβάστηκαν στο έτερο Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κέρκυρας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (03) επιβαίνοντες παρέμειναν επί του σκάφους και με ιδία μέσα κατέπλευσαν ασφαλώς στον λιμένα Λευκίμμης, συνοδεία περιπολικού σκάφους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μαρκόπουλου, από ιδιώτη, ότι Ι/Φ σκάφος έχει πάρει ελαφρώς κλίση, πιθανόν από εισροή υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ λιμένα Πόρτο Ράφτη και Βουρλέζας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν το περιστατικό και ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους.

Με μέριμνα του ιδιοκτήτη, δύο (02) ιδιωτικά σκάφη προέβησαν στην απάντληση των υδάτων και στην ασφαλή ρυμούλκηση του εν λόγω ιστιοφόρου στον λιμένα Αγίου Νικολάου, προκειμένου να ανελκυστεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, από τον κυβερνήτη Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους σημαίας Ελλάδας, ότι παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, με δεκαεννέα (19) επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους.

Οι ανωτέρω επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν σε παραπλέον Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκαν σε λιμένα ν. Κω, ενώ το εν λόγω Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ιδία μέσα στον οικείο λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες