Σύλληψη άνδρα για παράβαση του νόμου περί όπλων στον Πειραιά- Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Αλόννησο - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 77χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και της Λιμενικής Αρχής Ξαβερίου, για παράβαση του Ν. 2168/1993 “Περί Όπλων”.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, κατά τη διενέργεια ελέγχου των αποσκευών του, στον επιβατικό σταθμό “ΜΙΑΟΥΛΗ”, εντοπίστηκε να κατέχει εντός της χειραποσκευής του, μία (01) γεμιστήρα πιστολιού και έξι (06) φυσίγγια διαμετρήματος 0,22 mm.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλονήσσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου «ΕΡΑΤΩ» Ν.Π. 11061, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλόνησσο για Σκοπελο-Γλώσσα Σκοπέλου- Σκιάθο- Βόλο και επιστροφή, ότι μετά το απόπλου από τον λιμένα Αλονήσσου παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αλονήσσου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους τριάντα έναν (31) επιβάτες του.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλονήσσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΡΑΤΩ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-72χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-67χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΙΩΑΝΝΗΣ – ΣΟΦΙΑ Κ” Ν.Π. 12295,

-75χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης για λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-42χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες