Σύλληψη άνδρα στον Πειραιά - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σε πλωτή δεξαμενή στο Πέραμα

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 57χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση των άρθρων 169 «απείθεια», 167 «βία κατά υπαλλήλων», 361 «εξύβριση», 333 «απειλή» και 370Α «παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας» του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου αρνήθηκε να επιδείξει τα έγγραφα του οχήματος του, εξυβρίζοντας και απειλώντας τα ανωτέρω στελέχη, ενώ προέβη σε βιντεοσκόπηση τους, δίχως τη συναίνεση τους και προέβαλε σθεναρή αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψης του. Επιπροσθέτως, ο 57χρονος κατά τη διάρκεια μεταφοράς του με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, επέδειξε εκ νέου βίαιη συμπεριφορά.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στον κόμβο του νέου λιμένα ν. Κέρκυρας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 82χρονο, ενώ κινούταν επί της ανωτέρω οδού, προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 55χρονο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 82χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη περιπολικού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή «ΓΑΪΔΑΡΟΣ» Χαλκίδας του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, εντοπίστηκε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος με επιβαίνοντα έναν ημεδαπό, χωρίς να είναι κάτοχος άδειας πηδαλιούχου να διενεργεί αλιεία με κυκλικά δίχτυα ημέρας, σε απαγορευμένη χρονικά περίοδο και σε απαγορευμένη περιοχή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για περιστατικό πρόσκρουσης Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου σε πλωτή δεξαμενή κατά τη διάρκεια μεθόρμισης του, συνοδεία ρυμουλκών, από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος πρωινές ώρες χθες.

Συγκεκριμένα, το πλοίο προσέκρουσε στις μπίντες της πλωτής δεξαμενής, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών τόσο σε αυτές όσο και εκδορές στην αριστερή πλευρά του πλοίου (ζωνάρι).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου καθώς και η διενέργεια οποιασδήποτε εργασίας επί της πλωτής δεξαμενής, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων.

Σχετικές εικόνες