Σύλληψη άντρα για λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο - Τραυματισμός άνδρα στο Βραχάτι Κορινθίας - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Ρόδο - Διακομιδή ασθενούς

ΤΣΙΓΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Ν. 2960/01 περί «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».

Ειδικότερα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά, διενεργήθηκε έλεγχος στον αποβιβασθέντα 39χρονο και βρέθηκαν στις αποσκευές του, τριακόσια πενήντα (350) πακέτα τσιγάρων, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα καπνικά προϊόντα, τα οποία παραδόθηκαν στο Τελωνείο, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση αυτού, το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τετρακοσίων εβδομήντα εννέα ευρώ και πενήντα τεσσάρων λεπτών (1.479,54€).

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου για τον τραυματισμό ημεδαπού άνδρα, ο οποίος καθώς αλίευε με καλάμι στο λιμενοβραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου, έπεσε αρχικά στους ογκόλιθους προφύλαξης και στη συνέχεια στη θάλασσα.

Αμέσως, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, ενώ ο άνδρας εξήλθε μόνος του στην προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε ότι ένας 89χρονος αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στη διαδικασία απόπλου από το λιμάνι της Ρόδου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 89χρονος μετεπιβιβάστηκε σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα ιδιωτικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-87χρονης, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-75χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” Ν.Σ. 46

Σχετικές εικόνες